Literacy, litteraturundervisning og en skole for alle

Sylvi Penne
Artiklen
”Literacy, litteraturundervisning og en skole for alle” er skrevet i 2010 af Sylvi Penne. Den er oversat af Eva Vestrheim og redigeret af Søren Eefsen.
PDF egner sig bedst til PC og Windows-baserede enheder
ePUB egner sig bedst til Mac, iPad, iPhone on Android
Spørgsmål
Literacy.dk har stillet Sylvi Penne 4 spørgsmål i anledning af udgivelsen af hendes artikel på dansk. Hun svarer blandt andet på, hvad dannelsesbegrebet har med literacy-kompetence at gøre.
PDF egner sig bedst til PC og Windows-baserede enheder
ePUB egner sig bedst til Mac, iPad, iPhone on Android
Podcast 1
I denne podcast kan du høre Johannes Fibigers kommentarer til Sylvi Pennes artikel. Han er skeptisk over for litteraturundervisningens muligheder for at skabe lighed i samfundet, men er enig i mange af Sylvi Pennes andre tanker omkring litteraturundervisning.
Inline content
Podcast 2
I denne podcast fremhæver Nikolaj Frydensbjerg Elf Sylvi Pennes tilgang til måden at bedrive litteraturundervisning på. Til gengæld er han uenig i Sylvi Pennes afvising af elevernes oplevelse af litteratur i litteraturundervisningen.
Inline content
Podcast 3
I denne podcast er lærer Ida Geertz-Jensen enig i en lang række af Sylvi Pennes pointer omkring hjemmets betydning for, hvordan børn klarer sig i skolen. Hun er dog uenig i andre, for eksempel om forholdet mellem dannelse og literacy.
Inline content